Hírek

Jótékonysági est a Kongresszusi Központban2014.12.10

Jótékonysági musical- és opera esten lép fel a zenekar szerda este 7 órától a Budapest Kongresszusi Központban.

A koncert sztárvendége Ekaterina Lekhina, a Grammy-díjas orosz szoprán; fellép továbbá Gallusz Nikolett, a Madách Színház művésze, Clementis Tamás és Andreas Magony operaénekesek, Miller Zoltán EMeRTon-díjas énekművész, valamint Mesterházy Gyula Soós Imre-díjas színművész. A MÁV Zenekart Michalis Economou, az Athéni Szimfonikusok művészeti vezetője dirigálja.

A hangversenyen a legnépszerűbb musical és opera részletek, valamint karácsonyi slágerek csendülnek majd fel; egyebek mellett olyan klasszikusokat hallhat a közönség, mint a Jézus Krisztus szupersztár, Az Operaház fantomja, A denevér, vagy Erkel Ferenc Bánk bánja.

Az idősek és magányosok tiszteletére rendezett koncert kezdeményezője Dr. Iván László professzor, az Idősügyi Tanácsa tagja. Az immár évek óta sikerrel zajló program célja, hogy olyan rangos zenei események kerüljenek bemutatásra, melyeknek az érintett korosztályhoz tartozók díjmentesen lehetnek részesei. Ezért a nagyszülők az unokák részére is díjmentes belépőt igényelhetnek a Broadway jegyirodákban.

A koncert fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, pártfogója pedig Novák Katalin, az Idősügyi Tanács alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.