Hírek

Újévi koncert az Olasz Kultúrintézetben2015.01.11

Ingyenes újévi koncertet rendez az Olasz Kultúrintézet január második vasárnapján, 16 órától. A MÁV Szimfonikusokat ezúttal Tito Ceccherini vezényli, közreműködik Pasquale Iannone zongoraművész.

A hangverseny műsorán Nino Rota két műve, az Il Gattopardo /A leopárd (szvit) illetve a Concerto Soirée / Koncert est, Ottorino Respighi - Trittico Botticelliano / Botticelli Triptichon c. darabja, valamint Mario Pilati Preludio – Aria e Tarantella / Aira és a Tarantella c. műve hangzik majd el.

Tito Ceccherini a modern zenei reperertoár elismert előadója; egyebek mellett elmélyítette a XX. század nagy operaklasszisaira vonatkozó ismereteit, akik szimfonikus vagy színházi változatban bemutatott főműveit rendszeresen és nagy szenvedéllyel dirigálja. Olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Francia Rádió Filharmonikusai, a londoni BBC Symphony, a frankfurti HR-Sinfonieorchester, a stuttgarti SWR, a Deutsche Radio Philharmonie, a Tokyo Philharmonic, a RAI Nemzeti Szimfonikus Zenekara, a Maggio Musicale Fiorentino Zenekara, a La Fenice Színház Zenekara, a milánói “G. Verdi Szimfonikus Zenekar, a San Carlo Színház Zenekara, a genfi Orchestre de Chambre, a luganói OSI, a bolzanói Haydn Zenekar, a Toscana Zenekar.

A virtuózként és kifinomult érzékenységgel bíró zongoraművészként számon tartott Pasquale Iannone a bari „Piccinni” Konzervatóriumban és a londoni Royal College of Musicban tanult. Számos országos verseny győztese és sok neves nemzetközi verseny díjazottja, köztük az ‘A. Casella’ (Napoli 1989), a ‘Carlo Zecchi’ (Roma 1991) versenyek, a ‘Gina Bachauer’ (Salt Lake City – USA 1994), és a ‘New Orleans’ (USA) Nemzetközi Zongoraverseny. 2003 júliusában a ‘Web Concert Hall Nemzetközi Zongoraversenyen (USA) mind szólistaként, mind pedig a Paola Brunival alkotta duóban első helyezést ért el. Nemrég neki ítélték a „Foyer 2005’ Nemzetközi Díjat pályafutása és előadásmódjának magas színvonala elismeréseképpen. Ezt követően tartománya Zenei Egyesülete neki ítélte a ‘Cattedrale d’Argento’ díjat.

A koncert érvényes MÁV koncertbérlettel és internetes regisztrációval rendelkezők számára ingyenes. Jelentkezni kizárólag az iicbudapest@esteri.it e-mail címen lehet! A belépéshez jóváhagyott regisztráció, valamint az érvényes koncertbérlet felmutatása szükséges.