Hírek

A Múzeum utcában maradhat a MÁV Szimfonikus Zenekar2016.06.20

A zenekar vezetősége illetve művészei örömmel és megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy továbbra is a Múzeum utcai épületben maradhatnak. Az elmúlt napok bizonytalanságai kapcsán nagyra értékelik mindazok segítségét, a költöztetésről szóló hír hallatán együttérzésükről, szolidaritásukról illetve szimpátiájukról biztosították a zenekart – ezúton is köszönet illeti őket.

A Magyar Közlöny 2016. június 10-i számában, az 1287/2016. sz. kormányrendelet megjelenése után vált ismertté a tény, hogy a VIII. Múzeum utca 11. sz. alatti volt Károlyi palotát az állam használatba, majd később tulajdonba adja a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátushoz tartozó Magyar Ortodox Exarchátusnak.

Ezt követően elterjedt a hír, hogy az egyház az épületet saját céljainak megfelelően alakítja át, emiatt pedig a MÁV Szimfonikus Zenekarnak, amelynek próbaterme és kiszolgáló helyiségei 65 éve ebben az épületben vannak, 2017. március végéig ki kell költöznie az épületből. Röviddel ezután az említett egyház egyik vezető tisztségviselője közölte a sajtóval: Patriarchátus úgy akarja használatba venni az épületet, hogy abban továbbra is biztosítja a zenekar elhelyezését - sőt, büszke rá, hogy ilyen nagy múltú együttessel élhet egy fedél alatt.