Hírek

Új típusú gyermekkoncertet indít a zenekar2013.10.16

A nagy sikerű Búgócsiga, Szeretethang és Zene-Tér-Kép után új típusú gyermekkoncert sorozatot indít útjára a MÁV Szimfonikus Zenekar, Játszódó címmel. Az első alkalom október 19-én, szombaton lesz 11 órától - a foglalkozásra elsősorban 5 év feletti gyermekeket várunk.

A Játszódót Kokas Klára zenepedagógus módszerei mentén alakítottuk ki, amely az eddigi zenés foglalkozások alapja is volt. Az 50 perces program sok közös énekléssel, tánccal, szabad mozgással és elmélyült zenehallgatással telik; körjátékokat játszunk, elénekeljük mindenkinek a nevét, ráhangolódunk a zenehallgatásra, majd elcsendesülünk, és befelé figyelünk.

Szülők, nagyszülők és gyerekek közös zeneélménye ez, ezért fontos, hogy minden kicsihez felnőtt kísérő is társuljon. A próbatermet koncert- és táncteremmé alakítjuk aznap: leterítjük a szőnyegeket, és tágas teret adunk a mozdulatainknak. Egy-egy rövidke zeneművet ötször, akár tízszer is meghallgatunk, hogy "bebújjon a bőrünk alá". Székely Edit, a foglalkozás vezetője minden zenehallgatás után új ötleteket, inspirációt ad a mozdulatokhoz, amik akár egy történetté is fejlődhetnek. Az itt és most történeteivé, melyeket szívesen meg is hallgatunk a gyerekektől.

Belépőjegy: 800Ft/fő (gyermeknek, felnőttnek egyaránt)
A részvételi szándékot Jobbágy Bencének jelezhetik: bjobbagy@mavzenekar.hu, 06 1 338-2664/23. mellék
További időpontok: 2013. november 16., december 21. (11.00)