Hírek

Rangos elismerést kapott a zenekar lemeze2014.06.11

Az Egyesült Államok legnagyobb presztízsű zenei magazinjának díját nyerte el a MÁV Szimfonikus Zenekar és Hong-Mei Xiao brácsaművész közös, Ernest Bloch műveiből összeállított CD-je.

A díjat az 1935-ben alapított American Record Guide (ARG) magazin független kritikusai ítélték oda a lemeznek. Az ARG az Egyesült Államok legpatinásabb klasszikus zenei magazinja. Évente 80 független zeneszakértő csaknem háromezer ismertetőjét és kritikáját közli klasszikus zenei koncertekről, illetve hangfelvételekről. Ezek közül esett a kritikusok választása idén az Ernest Bloch műveiből álló CD-re, amelyen a zsidó származású, svájci-amerikai zeneszerző Baal Shem című művének brácsára és zenekarra készült átirata, a Héber szvit, valamint a Szvit brácsára és zenekarra hangzik el Mariusz Smolij vezényletével.

A Naxos gondozásában 2013-ban megjelent 61 perces CD felvételeit a Magyar Rádió 22-es, nagyzenekari stúdiójában rögzítette a zenekar 2010-ben. Ugyanitt készülnek a MÁV Szimfonikusok Hong-Mei Xiao-val közös újabb lemezének felvételei a napokban. A lemezen William Walton, Arnold Bax és Vaughan Williams művei csendülnek majd fel.