Hírek

Johanna a máglyán - ismét a Nemzetiben2014.10.08

Ismét műsorra tűzi a Nemzeti Színház a MÁV Szimfonikusok közreműködésével színpadra állított nagy sikerű, Johanna a máglyán című darabot. November-december folyamán három, márciusban és májusban összesen hét alkalommal tekinthetik meg az előadást.

Claudel-Honegger: Johanna a máglyán c. előadását 2013. november 29-én mutatta be a Nemzeti Színház. A darabot Vidnyánszky Attila állította színpadra, a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Az előadás karmesterei Strausz Kálmán és Kocsár Balázs, a főbb szerepekben Tompos Kátya (Szent Johanna), Blaskó Péter (Szent Domonkos), Udvaros Dorottya (Hordók anyja), Bodrogi Gyula (Lisztes molnár), és Nagy Mari (Anya) látható.

A MÁV Szimfonikusok mellett a Budapesti Stúdió Kórus, a Honvéd Férfikar, és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola gyermekkara is részt vesz a produkcióban. A több mint 120 művész közreműködésével színpadra állított darab koreográfusa Bozsik Yvette, a szövegkönyvet Raics István fordította.

Franciaország leghíresebb vértanújáról, illetve magáról a mű keletkezéséről, Arthur Honegger zeneszerző és Paul Claudel drámaíró közös munkájáról az alábbi linken olvashat érdekes összeállítást: http://www.nemzetiszinhaz.hu/johanna_a_maglyan_kisokos

A címszereplő, Tompos Kátya a darab próbáiról, Vidnyányszky Attila pedig a rendezői megfontolásokról: http://www.nemzetiszinhaz.hu/nemzeti_magazin__megjelent_a_masodik

Előadások 2014-ben: november 22., 23., december 22.,
Előadások 2015-ben: március 7., 8., 12., 25., május 6., 13., 14.

Jegyinformáció: Nemzeti Színház