Szeretethang

A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenysorozata várandós kismamák és az őket kísérők részére a zenekar próbatermében, havonta egy alkalommal.

A "Szeretethang" koncertek 2008. januárjában indultak Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezetésével. Számára a zenével való foglalkozás a legszentebb hivatás, így örömmel ismerteti meg másokkal is az általa szeretett hangokat. A várandós kismamáknak szóló hangversenyeknek elsősorban nem a zenehallgatás, hanem a befogadás, a magzattal közös élményre hangolódás a lényege - mondja.

A program minden alkalommal a Búgócsiga koncert után, 18.00 órakor kezdődik. Belépőjegyeket a helyszínen lehet vásárolni, 1000 forintért.

A zenekar próbatermének címe: 1088 Budapest, Múzeum utca 11., földszint 5.

Kedvcsináló beszélgetés Székely Edittel az M1 Család-barát c. magazinműsorában: http://www.youtube.com/watch?v=HTO-6KV1Un0

A gyerek hallása már születése előtt kifejlődik. Nem mindegy tehát, hogy az édesanya hogyan beszél hozzá, milyen zajok szűrődnek be hónapokon keresztül az anyaméhbe. Az anyák ösztönösen tudják, hogy a magzati korban hallottak kihatnak egész életünkre, ám mára orvosi, lélektani és pedagógiai vizsgálatok is alátámasztják ezt. Gondoljunk csak bele, mi magunk is szívesen hallgatjuk a lágyan ringatózó tengert, a halk, kellemes zenét és a szél susogását - lehet, hogy mindezek szép emlékeket ébresztenek bennünk a születésünk előtti időkből?

A tavaszi hangversenyeket rendszeresen látogató kismamák közül sokan nem vesznek részt az októberben újrainduló sorozaton, hisz ők időközben édesanyák lettek. Tőlük érkeztek az alábbi kedves sorok:

Adrienn: „Nagyon szerettem pocakosan a Szeretethangra járni: mindig kettesben vettünk részt a férjemmel, és már az első foglalkozáson ott voltunk. Azóta már egy 3,5 hónapos, gyönyörű és kiegyensúlyozott kisfiú szülei vagyunk. Sokat énekelek neki, amit nagyon szeret, és megnyugtatja őt. Pocakosan gitározni is tanultam egy kicsit; azt is nagyon élvezte, meg a koncerteket is. Nem tudom, hogy babával el lehet-e menni a foglalkozásokra, mert nagyon szívesen vinném a kisfiamat is, hogy lássam, emlékszik-e a pocakban hallottakra, és vajon milyen hatással van rá a zene úgy, hogy már idekint hallhatja.”

Judit: "A kisfiam most három hónapos és nagyon jó tapasztalataim vannak; azóta is nagyon szereti a zenét és egy kiegyensúlyozott, nyugodt kisfiú. Születése óta rengeteget énekelek, dúdolgatok neki. Most már nemcsak érzem, hanem látom is, hogy micsoda élvezettel figyel rám."