[:hu]V. Jorma Panula Nemzetközi Karmesterkurzus zárókoncertje[:en]5th International MasterclassBudapest for Conductors by Jorma Panula – final concert[:]

[:hu]

 PESTI VIGADÓ 

 2019. AUGUSZTUS 26. 
 HETFŐ 19.00 

PROGRAM

Beethoven: I. szimfónia

Klami: „A pusztai vargáék” Nyitány

Sibelius: Valse Triste

Mendelssohn: Olasz szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK ÉS VEZÉNYEL
A karmesterkurzus résztvevői.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a MasterclassBudapest Nemzetközi Karmester Kurzus, idén is a MÁV Szimfonikus Zenekar szakavatott közreműködésével. A kurzus népszerűségét mutatja, hogy több mint 40 jelentkező videóiból választhatott ki 9 aktív növendéket Jorma Panula, a finn karmester oktatás doyenje. A 89 éves Maestro irányításával olyan karmesterek kezdték pályájukat, mint Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Sakari Oramo, Hannu Lintu, a fiatalabb generáció tagjai közül Mikko Franck vagy Klaus Mäkelä, aki két évvel ezelőtt maga is vezényelt a MasterclassBudapest pódiumán, és most az Oslo Philharmonic Orchestra karmestere.
A résztvevők 9 országból érkeztek, van köztük koreai, olasz, görög, angol és amerikai. Mindannyian fiatal, pályakezdő karmesterek, akik egy hétig dolgoznak a MÁV Szimfonikus Zenekarral Maestro Panula irányítása alatt. Ennek az intenzív műhelymunkának a gyümölcsét élvezheti a kedves közönség a koncerten.
[:en]

 PESTI VIGADÓ 

 26 AUGUST, 2019
MONDAY 7 PM 

PROGRAM

Beethoven: 1st Symphony

Klami: Nummisuutarit Overture

Sibelius: Valse Triste

Mendelssohn: Italian Symphony

GUEST ARTISTS AND CONDUCTORS
Participants of the masterclass.

[:]