A ZENE SHOWJA

Seidl Dénes, Dénes-Worowski Marcell

2023. február 15.
19:30
Budapest
Akvárium, NagyHall
Google térkép
Jegyvásárlás
“A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér.” - fogalmazott Debussy több, mint 100 évvel ezelőtt. Hogy ez mennyire igaz, A Zene Showja vendégét idézzük:
„Jól főzök, imádom a bakelit lemezeinket, és ha elhagynak a szavak, pergetem a gitárt.” (Grecsó Krisztián)


A Zene Showja sztárvendége ezúttal Grecsó Krisztián író, költő lesz, akivel e bölcs mondások kapcsán beszélgetünk, hiszen a sikeres író a zenei életben is rendkívül aktív, gitáron játszik és énekel. Előadóművészként gyakran találkozhatunk vele különböző formációkban a jazz, az improvizatív zene, a népzene és az alternatív zene jeles képviselőinek társaságában. Ez az est azért is különlegesnek ígérkezik, mert megtudhatjuk tőle, milyen a viszonya a klasszikus komolyzenéhez, és hogy szerinte mi a művészet célja a 21. században, továbbá összehasonlítjuk az irodalom és a zeneművészet közvetítésének sokrétű lehetőségeit.


A MÁV Szimfonikus Zenekar, a ZeneMűvek és az Akvárium Klub rendhagyó komolyzenei talkshowján különböző területek kiemelkedő személyiségeivel találkozhatnak az érdeklődők. A Zene Showja az interjú és a hangverseny műfajok ötvözete, ahol a vendégekkel olyan fontos témákról beszélgetünk, amelyek meghatározóak voltak céljaik elérésében.

Az est különlegessége, hogy a meghívott vendég személyes gondolataira a MÁV Szimfonikus Zenekar a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel reflektál.


Műsorvezető: Seidl Dénes
Vezényel: Dénes-Worowski Marcell


Kapunyitás: 19:00