HÍRES OPERAÁRIÁK ÉS OPERETTEK

Rőser Orsolya Hajnalka, Boncsér Gergely, Christoph Campestrini

2024. március 21.
19:30
Budapest
MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Google térkép

BÉRLETEK

Szőke Tibor-mesterbérlet
Jegyvásárlás

MŰSOR

Erkel: Hunyadi László – részletek (Nyitány, László áriája (I. felvonás), Palotás, La Grange ária)
Kodály: Háry János – Intermezzo
Kodály: Székely fonó – A csitári hegyek alatt – kettős
Erkel: Dózsa György – Fegyvertánc
Erkel: Bánk bán – Melinda áriája (III. felvonás), Hazám, hazám – ária
Részletek Ifj. Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre operettjeiből

KÖZREMŰKÖDIK

Rőser Orsolya Hajnalka – szoprán
Boncsér Gergely – tenor

VEZÉNYEL

Christoph Campestrini
SZEREPLŐVÁLTOZÁS!

Medveczky Ádám karmesteri pályakezdése, 1974 óta nagyon sokszor vezényelte a MÁV Szimfonikus Zenekart, különlegesen mély barátság fűzi az együtteshez.  Az évfordulót egy különleges hangversennyel szerettük volna megünnepelni, a karmester betegsége  miatt azonban fellépéséről szomorúan le kell mondanunk. Iránta érzett szeretetünk jeleként az általa összeállított  műsort adjuk elő változtatás nélkül, a zenekart a már több éve visszatérő osztrák karmester, Christoph Campestrini fogja vezényelni,

Sümegi Eszter váratlan megbetegedése miatt Rőser Orsolya Hajnalka szoprán énekesnő lép színpadra március 21-i hangversenyünkön, az est másik szólistája Boncsér Gergely - tenor lesz.

Köszönjük szíves megértésüket!

-

Medveczky Ádám 1974-ben Kobayashi Ken-Ichiro mögött második díjat nyert a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyén, ezzel kezdődött karmesteri pályafutása. A Magyar Állami Operaház és az egész magyar zenei élet kiemelkedő személyisége, aki pályafutása alatt több mint hatvan operát és megszámlálhatatlan hangversenyt vezényelt. A legrangosabb hazai díjak és elismerések birtokosa, aki különösen nagy szeretettel és odaadással vezényelte magyar zeneszerzők - Liszt, Erkel, Bartók és Kodály - darabjait. Életműve összefoglalásaként ezen az estén Erkel és Kodály több színpadi művéből csendülnek fel áriák, dalok és zenekari részletek, de nem idegen tőle a népszerű operettek világa sem, melyek közül szintén elhangzik néhány részlet a koncerten, két kiváló magyar operaénekes, Rőser Orsolya Hajnalka és Boncsér Gergely  közreműködésével. A tiszteletére rendezett hangversenyen a MÁV Szimfonikus Zenekart több éve rendszeresen visszatérő vendégkarmestere, Christoph Campestrini vezényli.