LEMEZBEMUTATÓ beszélgetés Takács-Nagy Gábor karmesterrel

Takács-Nagy Gábor

2023. június 24.
16:00
Budapest
A MÁV Szimfonikus Zenekar próbaterme
Google térkép
Jegyvásárlás
Műsorvezető: Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója
Takács-Nagy Gábor vezényletével megjelent a The Symphonies, a Beethoven Journey című album a Verbier Fesztivál Kamarazenekarának előadásában 

Június 24-én (szombat), 16 órakor egy különleges beszélgetésre invitálja a MÁV Szimfonikus Zenekar az érdeklődőket új székházába (Budapest, IX., Péceli utca 2.), amelynek apropója, hogy megjelent Takács-Nagy Gábor, a MÁV Szimfonikusok állandó vendégkarmesterének vezényletével Beethoven kilenc szimfóniáját tartalmazó CD-je. A lemez a Deutsche Grammophon és a Verbier Festival közös kiadójának, a Verbier Festival Gold-nak az első hanglemeze.

2009 és 2022 között Takács-Nagy Gábor és a Verbier Festival Chamber Orchestra komoly szellemi utat járt be Beethoven kilenc szimfóniája által. A több mint 13 éves időszak eredménye egy olyan hangfelvétel ciklus, ami megörökíti a zenei remekművek felszabadult interpretációját, melyet a karmester és a zenekar spontaneitással, éleslátással és derűvel ad át.

„Ez Beethoven egyik ismérve: a művész, aki sosem ismétli önmagát, aki mindig kereső marad, akinek muzsikáját egyszerre hatja át a tradíció és az individualitás.“ /Takács-Nagy Gábor/

A beszélgetésen megismerhetik Takács-Nagy Gábor gondolatait a kivételes zenei utazásról, illetve megtudhatják milyen különleges hangversennyel készül 2024-ben a MÁV Szimfonikus Zenekarral a lemezhez kapcsolódóan. A beszélgetés közben részleteket is hallhat a közönség az új albumról.