Marcell-Dénes_small

A ZENE SHOWJA

A Zene Showja Magyarország első szimfonikus talkshow koncertje, amely a ZeneMűvek, a MÁV Szimfonikus Zenekar és az Akvárium Klub közös szervezésében 2021. december 1-én indult útjára. Az első évad vendégei között köszöntöttük Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa bajnok vitorlázót, Törőcsik Franciska színművészt, akivel közös produkcióra is sor került, valamint Almási Kitti klinikai szakpszichológust. A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját képezik, ahol egy-egy meghívott hírességgel járjuk körbe a fiatalokat érdeklő témákat, amelyre a MÁV Szimfonikus Zenekar reflektál a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel. Ennek a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek a célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, ezáltal segítve, hogy a komolyzene minél inkább a hétköznapjaink részévé váljon.

Karmester: Dénes-Worowski Marcell
Műsorvezető: Seidl Dénes Mihály

AKVÁRIUM KLUB

. . . . . . . . . . . . . . . . . .
2022. december 21., 20:00
2023. február 15., 20:00
2023. március 8., 20:00

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ajánlott korosztály: 16 éves kortól
Jegyár: 3500.- Ft
Jegyek a www.akvariumklub.hu oldalon kaphatók.
Helyszín: Akvárium – NagyHall (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.)
Rendező: MÁV Zenekar és Akvárium Klub

KONCERT PLUSZ

A Koncert Pluszt olyan fiataloknak találtuk ki, akik érdeklődnek a komolyzene iránt. Az előadássorozat célja, hogy eszközt adjon a koncertlátogató kezébe ahhoz, hogy a zene­hallgatás egy komplexebb élménnyé váljon azáltal, hogy izgalmas információkat osztunk meg a koncert műsorával kapcsolatban, valamint segít mindenki számára megtalálni a személyes utat a zene felé – mindezt vidám és közvetlen hangulatban. A MÁV Szimfonikus Zenekar nagy esti koncertjei köré szervezzük a Koncert Plusz programsorozatunkat. A koncert előtt kötetlen környezetben bevezető előadást tartunk a fiataloknak, amelynek során olyan információt adunk át, amivel a koncerthallgatás komplexebb és személyesebb élménnyé válik. Az előadás után közösen hallgatjuk meg a koncertet, majd a zenészekkel együtt egy pohár ital mellett beszéljük meg az átélt élményeket. A legnagyobb közösségi oldalon létrehozott zárt csoportunkban egyre több fiatal osztozik a koncertrejárás és a komplex koncertélmény örömében.

A csoporthoz meghívással lehet csatlakozni: facebook.com/groups/koncertplusz

Várunk mindenkit szeretettel: Seidl Dénes Mihály és Dénes-Worowski Marcell

ZENEMŰVEK

A ZeneMűvek egy edutainer startup, amit Seidl Dénes, Junior Prima díjas trombitaművész és Dénes-Worowski Marcell karmester alapított 2020-ban. A kezdeményezés célja a komolyzene és a hallgatóság közötti kapcsolat megújítása olyan programokkal, amelyek egyesítik a szórakoztató jellegű előadások tulajdonságait és a komolyzenei kultúra értékmegőrző- és közvetítő erejét.