A MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőség biztosítását. Ezáltal az Alapítvány a foglalkoztatás és a szervezet minden szintjén egyenlő esélyeket biztosít munkatársainak nemre, faji hovatartozásra, vallási vagy világnézeti meggyőződésre, családi állapotra, életkorra és szexuális beállítottságra való tekintet nélkül. A MÁV Szimfonikusok mindig kiállt, és továbbra is elkötelezett a kultúra, a tehetség és a munka mellett, mely minden hovatartozástól és határtól független, globális érték. 
A MÁV Szimfonikus Zenekar kiemelt feladatának tartja a kisgyermekek zenei nevelését. Kodály Zoltán állításával összhangban minden korosztálynak, a magzati kortól az iskolás évekig szervezünk érdekes, játékos zenés foglalkozásokat, hangszerbemutatókat és koncerteket.
2020 – 2021-es évad hangversenyei

Búgócsiga és Szeretethang koncertek
Ajánlott: 0-3 éves korig / Várandósoknak

A zenehallgatást nem lehet elég korán kezdeni!

 PETŐFI IRODALMI MÚZEUM 
 Lotz – terem

2020. október 6.

2020. november 17.

2020. december 8.

2021. január 12.

2021. február 9.

2021. március 9.

2021. április 13.

2021. május 11

Adorján András a nemzetközi hírű fuvolaművész, 2019.január 25-én a MÁV Szimfonikusokkal lépet  színpadra a Festetics palota Tükörtermében, majd másnap mesterkurzust tartott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói számára. A kurzuson mely a közönség számára nyilvános volt, nyolc jövendőbeli művész vett részt, hogy tanácsokat kapjon és mesterfogásokat lessen el, a világ egyik legjobb fuvola tanárától.

Adorjrán András fuvola mesterkurzusa
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak közreműködésével.

Időpont: 2019. január 26., szombat
Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 61. 

Résztvevők:

Ács Dominika
Metykó Viktória
Szabadí Ildikó
Dávid Boglárka
Csizmadi Kinga
Páljános Anna
Kállai Anett
Takács Dorottya

Rendező 
MÁV Szimfonikus Zenekar 

A mesterkurzus nyilvános és ingyenesen látogatható az érdeklődők számára.