A MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőség biztosítását. Ezáltal az Alapítvány a foglalkoztatás és a szervezet minden szintjén egyenlő esélyeket biztosít munkatársainak nemre, faji hovatartozásra, vallási vagy világnézeti meggyőződésre, családi állapotra, életkorra és szexuális beállítottságra való tekintet nélkül. A MÁV Szimfonikusok mindig kiállt, és továbbra is elkötelezett a kultúra, a tehetség és a munka mellett, mely minden hovatartozástól és határtól független, globális érték. 
A MÁV Szimfonikus Zenekar kiemelt feladatának tartja a kisgyermekek, a fiatalok, és a fiatal felnőttek zenei nevelését. Kodály Zoltán állításával összhangban minden korosztálynak, a magzati kortól az iskolás évekig szervezünk érdekes, játékos zenés foglalkozásokat, hangszerbemutatókat, koncerteket, valamint fiataloknak ismeretterjesztő beszélgetéseket, előadásokat.

A 2021 – 2022-es évad eseményei

Búgócsiga és Szeretethang koncertek
Ajánlott: 0-3 éves korig / Várandósoknak

A zenehallgatást nem lehet elég korán kezdeni!

 PETŐFI IRODALMI MÚZEUM 

2021. október 12.
2021. november 09.
2021. november 30.
2022. január 25.
2022. február 22.
2022. március 22.
2022. április 26.
2022. május 24.

A Zene Showja
Ajánlott: 16 éves kortól

 AKVÁRIUM 

2021. december 1.
2022. február 2.
2022. március 23.
2022. június 18.

Koncert Plusz

A Koncert Pluszt olyan fiataloknak találtuk ki, akik érdeklődnek a komolyzene iránt. Az előadássorozat célja, hogy eszközt adjon a koncertlátogató kezébe ahhoz, hogy a zene­hallgatás egy komplexebb élménnyé váljon azáltal, hogy izgalmas információkat osztunk meg a koncert műsorával kapcsolatban, valamint segít mindenki számára megtalálni a személyes utat a zene felé – mindezt vidám és közvetlen hangulatban. A MÁV Szimfoni­kus Zenekar nagy esti koncertjei köré szervezzük az alkalmakat. A koncert előtt előadást tartunk egy közeli kocsmában, ahol bemutatjuk a zeneszerzőket és a darabokat. Innen megyünk át a koncertre, ami után levezető beszélgetést szervezünk, ahol egy pohár ital mellett tudjuk megbeszélni az átélt élményeket. A Koncert Plusz elmúlt három évada alatt értékes közösség jött létre, amely várja a 20-as 30-as éveiben járó fiatalok csatlakozását.

Várunk mindenkit szeretettel: Seidl Dénes Mihály és Dénes-Worowski Marcell

A Koncert Plusz programsorozat, amelyet a két fiatal zenész 2018-ban, kezdetben barátok számára indított útjára, már az első évadban nagy sikert ért el. A legnagyobb közösségi oldalon létrehozott zárt csoportba egyre több fiatal jelentkezik, akik limitált számban válthatnak kedvezményes jegyet az évad kijelölt hangversenyeire.

A csoporthoz meghívással lehet csatlakozni.

www.facebook.com/groups/koncertplusz