Tisztelt Közönség!

Békétlen időket élünk, a zene azonban bizonyítja, hogy a világban igenis létezhet harmónia. Ez sugárzik át azokon a klasszikus darabokon is, amelyekben a sokféle hangszer összhangban csendül fel, és amelyeket a MÁV Szimfonikus Zenekar immár 1945 óta szenvedélyes elhivatottsággal, világszínvonalon tolmácsol a közönségének.

Éppen ennyi ideje tölt el büszkeséggel minket, az alapító Magyar Államvasutak
és leányvállalatainak vezetőit és munkatársait is az, hogy a magyar kultúra
e fontos intézményének támogatói lehetünk. Közel 80 éve tiszteljük, segítjük,
óvjuk a zenekart, általa pedig a saját és persze a közös kulturális örökségünket.
A gazdasági kihívások, amelyekkel a mindennapokban szembesülünk, ma egyre nehezebben teljesíthetővé teszik ezt a küldetésünket. A támogatók hűsége azonban a nehéz időkben talán még fontosabb, mint a gondtalanabb években.

A MÁV-Volán-csoportnál ezért most is minden erőnkkel azon vagyunk, hogy
a zenekart sokféle eszközzel támogassuk, egyebek mellett az egykori vasutas
kultúrház átépítésével és megújításával is, amelynek eredményeképpen a MÁV
Szimfonikusok újra állandó székházban készülhetnek csodálatos hangversenyeikre.

Az új évad műsorösszeállításának középpontjában a szerelem áll. Az örök,
mégis minden alkalommal másképpen elbeszélt téma, amelyről számos ragyogó zenemű született az emberiség történelme során. Ebben a különösen érzelmekkel teli szezonban mi, felnőttek olyan rangos koncerttermekben hallgathatjuk majd a zenekart, mint a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Müpa vagy a Festetics Palota. Ugyanakkor a zenekar missziójának tekinti a jövő zeneértő közönségének nevelését is, így gyermekeknek is tartanak játékos, ismeretterjesztő és hangszerbemutató foglalkozásokat, amelyeket már újszülött kortól ajánlanak.

Büszke vagyok rá, hogy a MÁV-Volán-csoport a MÁV Szimfonikus Zenekar hűséges támogatója lehet. Mi, akik mozgásban tartjuk az országot, akik megteremtjük és működtetjük a közösségi közlekedés rendszerét, talán egy kicsit hasonlóak vagyunk a zenészekhez. Hiszen a mi célunk is az együttműködés, az összehangolt munka, a másikra figyelő játék és az (utazó)közönség öröme. Harmóniában, utazásokban és zenében
gazdag évet-évadot kívánok tehát mindannyiunknak!

Baráti üdvözlettel,
DR. PAFFÉRI ZOLTÁN
MÁV Zrt. vezérigazgató

Dr. Pafféri Zoltán
MÁV Zrt. vezérigazgató