Kedves Zenebarátok!

Szeretettel köszöntöm Önöket a MÁV Szimfonikus Zenekar honlapján! Megtiszteltetés számomra, hogy a MÁV-csoport vezetőjeként figyelmükbe ajánlhatom e nagyszerű együttes kiváló koncertjeit, kiemelkedő kulturális tevékenységét. Az idei, 2020-as év minden szempontból emlékezetes marad. A zenekar alapításának 75. évfordulóját ünnepli, amelyre az együttes számos különleges programmal készült. Jó volt látni, hogy a Szimfonikusok zenéje a járvány idején sem némult el, országjáró, „muzsikáló” autóik sok ezer ember életébe vittek örömöt.

Egyedisége még az együttesnek, hogy a hagyomány és múlt tiszteletét nyitottsággal ötvözik, mernek kilépni a kereteikből. Az év elején hóban-esőben is játszottak nagy pályaudvarainkon, de szívesen együtt dolgoznak más művészeti ágakkal is. Újabb sorozatukban kortárs magyar írókat és költőket inspirálnak, az így létrejött munkák révén pedig még szélesebb közönséghez kerül közelebb a MÁV Szimfonikus Zenekar. A muzsikusokban és a vasutasokban közös, hogy hivatásainkkal közösségeket szolgálunk: a MÁV-csoport a közösségi közlekedést választókat, a MÁV Szimfonikusok pedig a zenebarátokat.

A jubileumi év megünneplése a zenekarnál nagy valószínűséggel az év második felében is rendhagyó módon zajlik majd a járványhelyzet miatt, de a zenéjük egészen biztosan eljut a közönséghez – élőben és online. Bízunk abban is, hogy a Szimfonikusok előbb-utóbb folytatni tudják – Magyarországnak is elismerést szerző – külföldi turnéikat is.

Kívánok ehhez sok sikert, és mindenkinek nyugodt, tartalmas évet, remek koncertélményeket!

Dr. Homolya Róbert

elnök-vezérigazgató

MÁV Zrt.

 

Dr. Homolya Róbert
elnök-vezérigazgató MÁV Zrt.