FARSANGI MULATSÁG – UNOKÁK ÉS NAGYSZÜLŐK HANGVERSENYEI / 10:30

Juhász Bence, Székely Edit

2023. február 18.
10:30
Budapest
Eötvös10
Google térkép
Jegyvásárlás

MŰSOR

Saint-Saëns: Az állatok farsangja

KÖZREMŰKÖDIK

Műsorvezető: Székely Edit

VEZÉNYEL

Juhász Bence
A MÁV Szimfonikus Zenekar általános iskolás gyerekeknek szóló sorozata.

Egy híres francia zeneszerző, Camille Saint-Saëns (1835-1921) nagy operák, szimfóniák, orgonaművek szerzője írt egy vidám zeneművet ezzel a címmel: Az állatok farsangja, két zongorára és zenekarra. A képzeletbeli történet arról szól, hogy az oroszlán, az állatok királya egy nagy farsangi bálra hívja meg alattvalóit. A zenemű egyes részei ezeket az állatokat jellemzik, nagyon találóan és sok humorral. Hallani lehet például a szamár iá-zását, a tyúkok kotkodácsolását, de felismerhetően ábrázolja a zene a hangtalan állatokat, például a halakat és a teknősbékát is. A nagy „buli” résztvevői között olyan vendégek is vannak, akik nem is állatok, például az őskövületek, sőt a legkülönösebb a Zongoristák című tétel. Az egyes szereplők bemutatása után, a mű utolsó tételében gyors és vidám tánczenét hallunk, amelyben szinte eldugva, de azért felismerhetően megjelennek mindazok a szereplők, akik előzőleg egyenként bemutatkoztak.

Szeretnénk, ha a gyerekek erre az alkalomra készítenének maguknak állatos álarcokat, és örülnénk, ha a koncerten viselnék. Jó szórakozást kívánunk a kreatív ötletek megvalósításához és a különleges hangversenyhez!

A sorozatról: A MÁV Szimfonikus Zenekar 1994-ben indította útjára ifjúsági sorozatát Unokák és nagyszülők hangversenyei címmel, mely azóta is nagy sikernek örvend. Ennek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

Együttműködő partner: