PÁRBAN PÁR

Képíró Bálint, Tekula Endre, Farkas Róbert

2023. május 25.
18:00
Budapest
Festetics Palota
Google térkép

BÉRLETEK

Festetics-bérlet
Jegyvásárlás

MŰSOR

Mozart: Szerenád (Kis éji zene), K. 525
Reicha: Versenymű két kürtre
Mozart: B-dúr szimfónia, K. 319

KÖZREMŰKÖDIK

Tekula Endre és Képíró Bálint - kürt

VEZÉNYEL

Farkas Róbert
Anton Reicha (1770-1836) Csehországban született, ugyanabban az évben, amikor Beethoven. Hosszú ideig élt Bécsben, Beethovennek jó barátja volt, később Párizsba költözött és ott halt meg. Kitűnő zeneszerző, hatalmas tudású tanár és zenetudós volt. Mozart egyik legkedveltebb műve, a Kis éji zene című, vonószenekarra írott szerenád, valamint az 1779-ben Salzburgban komponált, sorrendben 33. szimfóniája fogják közre a kétkürtös versenyművet.

Képíró Bálint a MÁV Szimfonikusok kürtművésze szintén több nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel és háromszor nyerte el a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat.

Tekula Endre 1999-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében, majd 2011-ben a Szegedi Tudományegyetem Konzervatóriumában szerzett tanári és művészdiplomát. Volt tagja a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarnak, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnak, és a spanyolországi Orquestra de la Communitat Valencianának. Négy évig az Operaház meghívott első kürtöse volt, jelenleg a Danubia Zenekar szólókürtöse.