ÚJ ÉVAD és OPEN DAY koncert

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a MÁV Szimfonikus Zenekar 2022/2023-as évadját Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar igazgatója, Farkas Róbert vezető karmester és Kesselyák Gergely karmester.

Az új évadot idén is ingyenes, szabadtéri OPEN DAY koncerttel köszönti a zenekar, amely 2022. május 14-én, 18:00 órakor lesz, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébenVezényel: Farkas Róbert

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a legendás Kobayashi Ken-Ichiro tiszteletbeli karmester, aki két év után újra Magyarországra érkezett, és május 20-án, valamint május 26-án vezényli a MÁV Szimfonikusokat.

A Mestert, születésnapja alkalmából a Zenekar nevében Lendvai György köszöntötte, és átadta a számára készíttetett egyedi, Herendi porcelánt.

A Mester arra a kérdésre, hogy haza jön-e a MÁV Szimfonikusokhoz, azt mondta: 1974 óta, azaz a magyarországi karmesterversenyen való bemutatkozása óta jó barátságban van a zenekarral, mindig öröm számára a találkozás és a közös munka.

További különlegesség, hogy a sajtótájékoztatón Elismerő Oklevelet adott át a MÁV Szimfonikus Zenekarnak Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke, a zenekar professzionális szakmai tevékenységéért és Rózsa Miklós alkotásainak autentikus bemutatásáért.

BŐVEBBEN